Handige tips voor uw mobiel

Tegenwoordig ontkomt u er bijna niet meer aan: de wereld om ons heen wordt steeds meer digitaal. Heeft u al een smartphone? Een ontzettend handig toestel waar u veel mee kunt! Om u een beetje wegwijs te maken in de digitale wereld van smartphones hebben wij 3 handige en leuke tips voor u.

Tip 1: Chatten en videobellen
Naast dat u met een smartphone kunt bellen, kunt u ook chatten (berichten sturen) en videobellen. Dit kan via de gratis app ‘Whatsapp’. Via Whatsapp stuurt u berichten naar uw contactpersonen. Zo houdt u gemakkelijk en veilig contact met elkaar. En dat is fijn, want naast chatten kunt u ook videobellen. Hierbij hoort én ziet u de persoon met wie u belt. Dit is erg handig en ook nog eens ontzettend leuk om te doen! Zo kunt u bijvoorbeeld ‘ineens’ samen eten, spelletjes spelen of gewoon bijkletsen. Bij Eten met gemak zijn we hier groot fan van, zo blijven we verbonden met elkaar.

Tip 2: Apps en sociale media
Met een smartphone kunt u verschillende ‘apps’ installeren. Apps zijn kleine programma’s voor op uw smartphone of tablet. Dit zijn vaak sociale media apps, denk bijvoorbeeld aan Facebook. Via Facebook kunt u leuke dingen over uzelf delen, met uw vertrouwde vriendengroep. Denk hierbij aan een verhaal over wat u heeft meegemaakt, een grappige foto van uw vroegere klas of iets anders wat u graag wilt delen met uw vrienden. Ook ziet u wat uw vrienden delen, zo blijft u makkelijk met elkaar in contact. Wist u dat Eten met gemak ook een eigen Facebookpagina heeft? Hier delen wij onder andere leuke eetweetjes, maaltijdtips en
verschillende artikelen. U kunt onze pagina ‘liken’. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom Eten met gemak.

Tip 3: Speciale smartphone die niet ingewikkeld is
De digitale wereld staat niet stil en ontwikkelt zich steeds verder. Daarom kunnen we ons voorstellen dat u de meeste smartphones iets te ingewikkeld vindt. Wist u dat er hiervoor een speciale telefoon is gemaakt? Dit noemen ze de ‘seniorensmartphone’. Deze smartphone is heel eenvoudig en overzichtelijk, heeft een simpel startscherm met grote iconen, zo weet u precies welke knop waarvoor dient. Een seniorensmartphone heeft ook een fysieke noodknop om snel contactpersonen te bellen. Verder heeft het alle gemakken en mogelijkheden van een gewone smartphone. Dus als de stap naar een gewone smartphone toch iets te groot is kunt u ook voor de seniorensmartphone kiezen.

Gaat u met deze handige tips aan de slag? Dan wensen we u veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *