De keuken in met kok Ruud

“De nieuwe gerechten bedenken we op basis van nieuwe trends en de toppers uit ons huidige assortiment”, vertelt kok Ruud als we vragen hoe hij en zijn team elke keer weer aan inspiratie komen voor de nieuwe menu’s. “Daarbij spelen uiteraard de wensen van de klanten een grote rol. We ontwikkelen namelijk graag gerechten die zij op het menu willen zien, zoals de kabeljauwfilet waar de afgelopen tijd veel vraag naar was”. Hij vult aan: “Variatie is ook voor onze klanten heel belangrijk, daarom zetten we zoveel mogelijk verschillende gerechten op het menu, die zowel Hollandse als wereldse smaken hebben”.

 

Wat eten we vandaag?

Ruud haalt uit de kleinste dingen inspiratie voor de nieuwe gerechten, zoals uit tijdschriften maar natuurlijk ook de gerechten die hij thuis kookt. “Maar we krijgen ook regelmatig tips van klanten”, vertelt hij enthousiast. “Daar kunnen we ook veel nieuwe gerechten of combinaties mee maken, dat is erg leuk!”. Bij Food Connect hebben we een proefkeuken, waar met veel plezier in wordt ‘gekokkereld’. “De lekkerste combinaties maak je namelijk door te proeven”, vertelt hij. “Ik weet vaak ook al snel welke smaken bij goed bij elkaar passen, een gehaktbal bij een stamppot bijvoorbeeld is altijd goed. Maar het leuke aan ons werk is dat je juist ook de unieke combinaties kunt maken. Een speklapje met teriyakisaus is een heerlijke combinatie, maar misschien niet eentje die gauw voor de hand ligt. Dat maakt het natuurlijk nóg lekkerder!”, vertelt Ruud lachend.

 

Proefpanels

Wanneer Ruud een aantal lekkere combinaties van gerechten hebben samengesteld, worden deze getest in de proefkeuken. “We koken de gerechten en proeven deze eerst zelf. Zo kunnen we – als we dit nodig vinden – direct wat aanpassen door bijvoorbeeld een klein beetje kruiden toe te voegen voor wat extra smaak. Vervolgens worden de maaltijden geproefd door onze proefpanels”, aldus Ruud. De gerechten worden beoordeeld door punten te geven voor verschillende onderdelen. Smaak is immers heel belangrijk, maar het uiterlijk van het gerecht wordt ook meegewogen. “Een gerecht kan op elk onderdeel maximaal 4 punten scoren”, gaat hij verder. “En we zijn uiteraard kritisch, want we willen alleen het beste voor onze klanten. Mocht een gerecht 3 punten scoren, dan gaan we kijken wat we kunnen verbeteren zodat de maaltijd de 4 punten behaald”. Op deze manier wordt bepaald welke combinaties op het menu komen te staan. Hierbij kijkt Ruud ook naar de seizoenen, in de zomer ziet u bijvoorbeeld heerlijke soepen met een zomers tintje op het menu en in de winter meer stamppotten. “En voor de feestdagen bedenken en koken we luxere gerechten, met een feestelijk tintje”, vertelt Ruud enthousiast.

 

Favoriete gerechten

Voor de lente en zomer staan er ook veel vegetarische gerechten op het menu. “Alle vegetarische gerechten zijn een aanrader om eens te proberen, ze zijn heel erg goed van smaak en lekker om eens te wisselen tussen vlees, vis en vegetarisch. Mocht u liever een stukje vlees op uw bord willen, dan is het lamsstoofpotje ook heerlijk, één van mijn favorieten!”, zegt Ruud. Daarnaast is hij ook gek op vis: “De pastaschotel met zalm en asperges is een tip om te proberen, die smaken passen heel goed bij elkaar!”, sluit hij af.

 

Wilt u de favoriete gerechten van kok Ruud ook proberen? Bestel ze dan via uw lokale contactpersoon of via onze webshop: https://shop.etenmetgemak.nl/

2 reacties op “De keuken in met kok Ruud

 1. K. R. zegt:

  Ik heb nu een aantal maaltijden van u gehad met zout beperking. Maaltijden met vis en ook vegetarische maaltijden. Prima van smaak en gevarieerd.
  Wel heb ik een vraag daar ik ook goed moet letten op vet inname en beperkte inname van koolhydraten/ suikers. Daarom mijn vraag welke vetten worden er gebruikt bij de bereiding en in welke mate worden er suikers/ verborgen koolhydraten toegevoegd.

  • etenmetgemak zegt:

   Goedemiddag,

   De bereidingsvetten die we toevoegen zijn soja-olie en vloeibare margarine, deze bevatten vooral onverzadigde vetten. Dit geldt ook voor onze jus, hier zit koolzaadolie in verwerkt.

   Wat betreft onze sauzen (bijvoorbeeld over de vis en in groentes à la crème), zit een kleine hoeveelheid palmvet, maar ook kookroom en volle melkpoeder. Deze sauzen bevatten hierdoor in verhouding wat meer verzadigde vetten.

   We proberen uiteraard zo min mogelijk suikers toe te voegen aan onze maaltijden. In een aantal vleesmarinades zit dextrose, maar dit is een hele kleine hoeveelheid. Daarnaast voegen we suiker toe aan onze Oosterse sauzen (bijvoorbeeld bij de babi pangang, ajam pangang en foe yong hai), dit doen we voor een goede smaak.

   We vermelden alle ingrediënten altijd op onze website en op het etiket, dus u kunt altijd exact zien wat er in uw maaltijd zit. Mocht u nog andere vragen hebben, laat het dan gerust weten.

   Met vriendelijke groet,
   Eten met gemak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *