De lekkerste tijd van het jaar is aangebroken… het aspergeseizoen!

We kunnen weer genieten van echte Hollandse asperges. Het aspergeseizoen begint in april en eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Wij vertellen u meer over het ‘witte goud’.

De aspergeplant
De asperge behoort tot de familie van de lelieachtigen, net als de lelie, narcis, knoflook en prei. Rond half maart worden de zaden met precisie uitgezaaid. Weer een jaar later worden de planten op 1 april gerooid. De asperges worden geplant in geulen op een diepte van ongeveer 25 cm. Een sterke aspergeplant kan maar liefst 20 stengels leveren in een aspergeseizoen.

Paars, groen of wit
De kleur van de asperge is afhankelijk van hoe de plant groeit. De witte asperge groeit onder de grond, er komt geen zonlicht bij. Doordat er geen zonlicht bij komt kan de asperge ook geen kleur ontwikkelen. De groene en paarse asperge groeien boven de grond. Deze verkleuren dus door het zonlicht.

De smaak
Witte asperges zijn mild van smaak, ze zijn aan de zoete kant met een licht bittertje. Groene asperges zijn daarentegen sterker en wat aardser van smaak. De paarse stengel is een stuk zoeter omdat het een hoger suikergehalte heeft.

De asperge zorgt voor een echt culinair hoogtepunt in het voorjaar. Het is dan ook van belang om volop te genieten van het aspergeseizoen. Probeer daarom onze overheerlijke pastaschotel met zalm en asperges. Een echte aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *