Leuke tip: Groen vingers

Het voorjaar is dé tijd om eens lekker in de tuin bezig te gaan. Zodra de vorst uit de grond is kan het planten beginnen. Tuinieren is een leuke bezigheid en het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wij helpen u graag!

Planten

Het verschilt per plantensoort wanneer deze geplant kan worden. Vaste planten kunt u in het voorjaar planten, dit houdt in eind maart. Vroegbloeiende soorten kunnen ook al in het najaar worden geplant. Waterplanten kunt u in mei of juni planten.

Vaste planten verzorgen

Er zijn ontzettend veel vaste planten. De meeste vaste planten die uitgebloeid raken, kunnen nog een tweede keer tot bloei komen. Knip voor eind juni alle uitgebloeide stengels af. De plant verliest zo geen energie en wordt gestimuleerd om nieuwe bloemknoppen te maken.

Insecten helpen

Insecten helpen ons in de tuin, bijen bestuiven bijvoorbeeld de bloemen en hier groeien dan vruchten uit. Omdat insecten ons helpen, moeten wij de insecten ook een handje helpen. Dit kan bijvoorbeeld door bloemen en planten in uw tuin te houden die insecten aantrekken. Denk hierbij aan vlinderstruiken, wilgenkatjes en krokussen. Ook kunt u ervoor kiezen om een insectenhuisje of hotel in uw tuin te plaatsen, dit staat ook nog eens heel gezellig.

Veel plezier met tuinieren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *